Цв. Цветанов: Радан Кънев търси поредната интрига 14.05 | 10:21

Решението ДСБ да подкрепи Плевнелиев за втори мандат е лично решение на Радан, убеден у шефът на ПГ на ГЕРБ

От iNews.bg

"Радан Кънев търси поредната интрига, която смята, че може да му донесе политически дивидент”, заяви в "Събуди се” по Нова ТВ председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

Той  коментира факта, че от ДСБ излязоха в петък с официален призив партиите вдясно да подкрепят Росен Плевнелиев както независим кандидат за президент. От партията мотивираха решението си с успешния, според тях, първи мандат на Плевнелиев:  "Виждам една хаотична непоследователност и една обърканост. С подобно изявление търсиш да бъдеш коментиран в сутрешните блокове или в медиите в страната”, смята Цветанов.  "Аз съм убеден, че това е лично решение на Радан Кънев”, заяви Цветанов.

 

Той коментира и спекулациите, че именно премиерът Бойко Борисов ще е кандидатът на ГЕРБ за президент: "ГЕРБ е единствената, която заяви, че ще направи това не по-рано от юни месец. Не знам защо развълнува толкова хора евентуалното споменаване на потенциална кандидатурата на Борисов. В ГЕРБ има изключително много качествени и стойностни министри, кметове, депутати, представители на органи на изпълнителната власт. Имаме голям избор и нямаме никакви притеснения относно предстоящите президентски избори”, смята шефът на ПГ на ГЕРБ.

Водещи

Най-четени