Цветанов не е знаел за разработките срещу Флоров 23.04 | 15:45

Бившият вътрешен министър беше разпитван 5 часа в следствието

От Филипа Тодева

Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че не е бил запознат с оперативното дело срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров. Това той потвърди след 5-часов разпит в Столичното следствие, предаде БТА.

Бившият министър заяви, че е подписал декларация, с която не може да разгласява факти от разследването, но посочи, че е разказал откога се познава с Флоров.

"Данните, които са класифицирана информация, няма как да споделя пред вас, защото подписах декларация, че няма да разгласявам факти и обстоятелства по делото.

Странно ми беше, че си припомних всичко, което е свързано с моето детство, откога и защо познавам Станимир Флоров - всъщност от 1973 г. в блока, където сме живели ние и семейството на Флоров, откога е възникнало приятелството ни като семейство. От тогава всъщност сме добри семейни приятели", сподели той.

Ексминистърът потвърди, че Цветанов каза, че няма да се оттегли от политиката въпреки разследването за нарушения в МВР. По думите му прокуратурата в момента се използва в предизборната кампания.

Водещи

Най-четени