Цветанов ще се срещне с роднините на задържаните в Испания моряци 14.09 | 20:48

Близките сами пожелаха да се срещнат с министъра

От Елена Кирилова

Министър Цветан Цветанов ще се срещне с роднини и близки на задържаните в Испания моряци от кораба "Св. Николай”, съобщава агенция "Фокус”.

Той обаче отказа коментари дали има развитие по казуса с българските моряци. Цветанов поясни само, че целта му е да спази ангажимента, който е поел по време на предишната среща при премиера, която се състоя преди около 20 дни.

Преди ден специално бе свикан брифинг, на който роднините и близките на моряците ни, задържани в Испания, поискаха среща с министъра на вътрешните работи. Те имат желание да обсъдят с него положението на задържаните моряци.

Според роднините на моряците в разследването са допуснати известни пропуски и има все още неразпитани свидетели, които биха могли да бъдат полезни за разрешаването на случая.

Цветанов отрече категорично да има задържан съучастник на атентатора в Бургас, но потвърди, че в службите е постъпила нова информация, която се анализира.

"Към настоящия момент няма нещо, което да съобщим официално. Това е чисто оперативна информация, по която работят колегите и партньорите”, уточни вътрешният министър.

Водещи

Най-четени