Цонев: Правителството дава заявка за най-силното управление досега 04.12 | 09:09

Депутатът отрече на плещите му да лежи цялата икономика

От Христина Рафаилова

Правителството на Пламен Орешарски давало заявка за най-силното управление до момента. Това каза депутатът от ДПС Йордан Цонев в ефира на bTV. Народният представител подчерта, че кабинетът е направил много полезни неща за икономиката и бизнеса. 

Депутатът коментира и обвиненията на Кольо Парамов, че той движи цялата икономика на страната. Цонев отрече този факт и припомни, че когато банковата система у нас беше източена и парите на гражданите изчезнаха, именно Парамов е бил ревизор на БНБ.

"Атака" не подкрепя управляващото мнозинство. Националистите следвали своя си интерес ГЕРБ да не се върнат на власт, стана ясно от думите му. 

Народният представител коментира и прякора си Данчо Ментата. Той каза, че не е единственият, който си има такъв. Цонев уточни, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е известен като Боко Тиквата. Депутатът каза, че не разбирал защо му викали така. 

Цонев каза, че когато излезе решението на Конституционния съд, Делян Пеевски ще се върне на работа в парламента. 

Депутатът информира, че се е чувал с бившия си съпартиец Христо Бисеров, който подаде оставка. Цонев каза, че обвиненият в данъчни измами не си е тръгнал от НС и постовете в ДПС по здравословни причини.

Най-четени