Чадърите ще ви трябват днес, очакват се валежи 04.06 | 08:45

Времето ще бъде предимно слънчево и топло до следобедните часове

От iNews.bg

Ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Явленията ще продължат и през нощта срещу петък. Вятърът ще е от север-североизток – слаб, до умерен. Максимални температури между 26°-31°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. По-късно след обяд и до полунощ ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток. Максимални температури на въздуха: 23°-26°. Температурата на морската вода е 20°-22°, сочи прогнозата на НИМХ при БАН.

Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Над планините ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност. Главно около и след обяд ще има валежи, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб, по билата умерен север-североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра – около 11°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще се задържи по-високо от средното за юни.

Водещи