Чака ни нов "взрив" срещу влизането на Бат Сали в парламента 16.10 | 20:33

Близо 15 000 граждани са се подписали само за три дни в Кюстендил

От Теодора Кокаланова

Недоволството срещу влизането на Александър Методиев, по-известен като Бат Сали, в парламента, продължава с пълна сила. 

14 590 подписа са били събрани за три дни срещу налагането на Александър Методиев за народен представител, без да е получил необходимия брой гласове.

Граждани на област Кюстендил продължават да полагат подписа си в подкрепа на протеста, съобщиха от пресцентъра на общината.

Поради огромния интерес и от други области, от понеделник подписката ще бъде разпространена в цялата страна, като в София ще има пунктове на метростанциите "Сердика", при стадион "Васил Левски", Софийския университет и пред входа на УНСС.

Протестиращите настояват ръководството на Движението за права и свободи да признае изборния резултат и да оттегли от състава на 43-тото народно събрание представителите си в листата за 10-и Многомандатен избирателен район.

Според тях по този начин ще бъде предотвратена ескалация на напрежението, предаде агенция "Фокус". Гражданите са категорични, че всички парламентарно представени партии трябва да предприемат незабавна промяна в избирателната система.

Протестиращите в Дупница вече блокираха главен път E79 в знак на недоволство от разпределението на мандатите след провелите се предсрочни парламентарни избори на 5 октомври. 

 

Водещи

Най-четени