Частично бедствено положение в 5 старозагорски села 03.06 | 16:38

Заради пороите там са наводнени къщи, инфраструктура, стопански постройки, има паднали дървета

От iNews.bg

Кметът на община Опан Генчо Колев обяви със своя заповед частично бедствено положение на територията на община Опан в следните кметства и кметски наместничества: с. Опан, с. Бяло поле, с. Васил Левски, с. Тракия и с. Бял извор. От 20 ч. на 2 юни е въведен в изпълнение Общинският план за защита при бедствия, част втора – "План за действие при възникване на наводнения", съобщиха от Областната управа на Стара Загора.

Бедственото положение бе въведено заради интензивните валежи в района, започнали около 16 ч. на 2 юни. Те причиниха наводнения в домовете на много хора и в селскостопански постройки. Силният вятър е съборил дървета, има залята от водата инфраструктура, преливащи дерета.

Със същата заповед се забранява влизането, пребиваването и движението на МПС в района на бедствието, освен тези на екипите от единната спасителна система и тези за продоволствено снабдяване на населението. Задължават се кметските наместници при продължаващо покачване на водата в деретата в рамките на селата да организират временно изваждане на застрашеното население и настаняването му в подходящи жилища.

Срокът на действие на кметската заповед е до 20 ч. на 6 юни.

Водещи

Най-четени