Шефката на ОИК София отказала да включи допълнителни ресурси 26.10 | 17:29

Омбудсманът Манолова поиска повече пунтове за приемане на изборни книжа

От iNews.bg

Обстановката в "Арена Армеец" още не е се е успокоила. На мястото, където се броят бюлетините пристигна преди часове омбудсманът Мая Манолова, но първоначално не беше допусната от органите на реда. На няколко пъти екипи на спешна помощ помагаха на членовете на СИК, които са вътре. На прозорците на "Арена Армеец” са закачени плакати с надписи " Помощ”, "SOS”, "Заключени сме”. След като успя да влезе Мая Манолова прекара близо 2 часа вътре. Срещата ѝ с шефката на ОИК София обаче не се увенча с успех и няма да бъдат увеличени пунктовете за прием на изборните книжа.

Единственото решение хората да си тръгнат е чрез увеличаване на броя пунктове, които приемат изборните книжа от хората от секционните избирателни комисии. Това наистина са много отговорни хора, които запазват самообладание и търпение. Това, което е очевидно обаче е, че е необходим по-голям капацитет, който да приема изборните книжа. За съжаление срещата ми с председателя на ОИК – София не завърши с успех, тъй като тя отказа да включи ресурса от експерти, с който разполага нейната комисия в този процес”, допълни омбудсманът.

Манолова обясни, че се е свързала с вицепремиера Томислав Дончев, който отговаря за изборния процес и е провела десетки разговори с ЦИК. "Уверението е, че ЦИК ще обсъди този въпрос и ще вземе решение за предоставяне на допълнителен експертен потенциал от комисията за целите на приключването на процеса”, уточни Мая Манолова.

Водещи

Най-четени