Ще набират преброители до 10 декември 01.12 | 11:17

Преброяването по Интернет е от 1 до 9 февруари. След това то ще се извършва с посещение на домакинстватa

От Любомир Тасев

До 10 декември ще продължи кампанията за набиране на преброители и контрольори за предстоящото Преброяване на населението и жилищния фонд през 2011 г., съобщиха от НСИ.

Към края на ноември в цялата страна са подадени близо 28 хил. заявления за преброители и контрольори, което представлява 70% от разчетите за необходимия брой.

Кандидатите за преброители и контрольори могат да се запознаят по-подробно с документите и условията на заплащане на интернет-сайта на Преброяване 2011 http://www.nsi.bg/, както и на страниците на Териториалните статистически бюра и в общинските преброителни комисии.

Желаещите да работят като преброители и контрольори трябва да подадат необходимите документи в общинските преброителни комисии.

За периода от 10 до 26 ноември формулярите за заявлението и автобиографията, които трябва да попълнят кандидат-преброителите, са изтеглени над 20 000 пъти от сайта на Преброяване 2011, посочват от института.

Промените в Закона за преброяване на населението и жилищния фонд в България, разгледани на първо четене в Народното събрание на 25 ноември, предвиждат преброяването на населението да се състои в периода 1 - 28 февруари 2011 година. Изрично е регламентирано преброяването по Интернет - от 1 до 9 февруари.

След този период, до края на февруари, то ще се извършва с посещение на домакинствата, сградите и жилищата.

Водещи