Юлска жега: До 38°С 01.07 | 07:58

Времето по Черноморието - чудесни условия за плаж!

От iNews

През деня в понеделник ще се задържи слънчево и топло. Привечер над Северозападна България ще премине атмосферно смущение! Очакваме около полунощ и през нощта срещу вторник на места да превали и прегърми.

Mаксималните температури ще са между 34-37°С. Най-горещо ще е в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - до 37-38°С.

 

Поради очакваните високи температури е издадено и предупреждение за 01.07.2024 г. 

Картата е базирана на регионалния числен модел SPM и показва районите, където температурите ще са най-високи. Районите с бял цвят ще са по-безопасни и градусите там ще са около 30°С

Жълт код 
Издаваме код за високи температури. Очакваните максимални температури ще са между 33°-37°С.

Времето по Черноморието - чудесни условия за плаж!

През целия ден ще е слънчево и горещо. Ще духа умерен източен вятър. Максималните температури ще са от 30°-31°С, по северното крайбрежие и до 32-34°С по южното.

Температурата на морската вода ще се повиши и ще е между 35°-27°С. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Времето в София

През нощта срещу понеделник ще преобладава разкъсана облачност. Минималните температури ще са между 15-18°С, а максималните – около 35°С. През деня времето ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър.

Времето в планините

Ще е предимно слънчево и топло. След обяд ще се развива купеста облачност. Ще духа слаб източен вятър, по високите части - временно силен от североизток.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26°C, на 2000 метра – около 20°C.

Времето на Балканите

През следващите 42 часа времето на Балканите постепенно ще се лабилизира. Очакваме серия от атмосферни смущения да преминават през полуострова. На много места ще се разразят и гръмотевични бури.

Прогноза: Имре Дузмат, METEOBALKANS

Водещи

Най-четени