Ясни за водачите на листи на Реформаторския блок 30.08 | 16:09

Миглена Кунева ще се бори за 25-и МИР в София

От iNews.bg

Лидерът на СДС Божидар Лукарски и лидерът на ДБГ Меглена Кунева са водачите на листи на Реформаторския блок в 23-и и 25-и МИР в София. Председателят на ДСБ Радан Кънев е начело на листата във Варна. Това обяви Божидар Лукарски след разширено заседание на Гражданския съвет на Реформаторския блок днес, на което бяха утвърдени листите на форацията за предстоящите парламентарни избори.

В 24-и МИР-София първи е Петър Москов от ДСБ. Председателят на НСДП Корман Исмаилов е начело в Кърждали, Касим Дал е определен за първи в листата в Силистра. Ариф Агуш е водач на листата в Смолян. Корман Исмаилов посочи, че Ариф Агуш не е член на НСДП, нито на друга партия в РБ. Той е много достоен демократ, с авторитет, уважаван от широката маса от региона, от който е издигнат, коментира Исмаилов.

В Бургас за водач на листата е посочен Костадин Марков. В Габрово начело на листата застава Нели Недева. В Ловеч първото място е за Николай Вълков, в Пазарджик - водач е Бойка Маринска. В Пловдив област водач е Николай Ненчев, в Плевен листата води Найден Зеленогорски.

В Пловдив-град първи е Димитър Шишков. В Русе за водач е определен Румен Христов от СДС. В Стара Загора листата се води от Димитър Танев. В София област водач е Димитър Делчев. В Хасково начело на листата застава Станислав Иванов, а в Шумен - проф. Добромир Добрев. В Благоевград водач е ген. Атанас Атанасов /ДСБ/, във Велико Търново - Иван Иванов, във Видин - Вили Лилков, във Враца - Филип Кирев.

Листата в Добрич води Билгин Якубов. Ирина Абаджиева е водач в Кюстендил. Борислав Великов е водач в Монтана. Валентин Павлов оглавява листата в Перник, Мюйессер Солак в Разград, Димитър Сяров - в Сливен, Орхан Исмаилов - в Търговище, Николай Честов - Ямбол.

От Реформаторския блок уточниха, че не е имало квоти за различните партии в блока по отношение на листите, а са се придържали към принципа да бъдат предложени доказани личности.

Водещи

Най-четени