Бъдете спокойни, ще се приберете за празниците 21.12 | 15:50

Пуснаха извънредни автобуси за цялата страна от столицата. Вижте до къде

От Гергана Златкова

От столицата са пуснати 10 - 15 извънредни автобуса за цялата страна. Това каза Галя Топалова, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България (НСАПБ).

"Най-много са към Велико Търново, Варна, Бургас, Силистра, Русе, Плевен, Видин, Ямбол, Сливен, Благоевград, Банско, Пловдив. По всички направления има пътници”, допълни тя.

По думите й, най-много пътници има днес, а за утре в сутрешните и следобедните часове, има най-много закупени билети, допълва агенция "Фокус".

"Някои от пътниците се ползват и с намаления. От 0 до 7 години са безплатни билетите, от 7 до 10 години намалението е 50 %. Има намаления за ученици, студенти и пенсионери.

Най-големи са намаленията при двупосочните билети, затова съветваме клиентите да си закупуват двупосочни билети. Повече се продават еднопосочни, тъй като повечето пътници не знаят кога ще се връщат”.

"За връщане в София, най-много резервации има на 26 декември, на 1и януари и се наблюдава, че за 5 януари се купуват билети, тъй като децата са на училище от 6 януари. Направленията пак са за цялата страна, но няма да има струпване на пътници.

Явно някои се връщат само за Коледа, други за Нова Година, а трети за цялата ваканция.

Стига да има пътници, ще бъдат пуснати и допълнителни автобуси за връщане”, каза още тя. 

Водещи