Внимание! Не забравяйте чадъра си днес 06.10 | 07:45

Денят ще е облачен с превалявания до обяд

От iNews.bg

Времето все по-настоятелно напомня, че са настъпили последните месеци от годината. Макар да не се очаква захлаждане днес, облачното и дъждовито време ще създават усещането, че се е застудило.Максималните температури ще се задържат между 14 и 19 градуса, като най-топло отново ще е в Сандански, Кърджали и Бургас, където живакът ще достигне 19 градуса.

Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад-северозапад. В часовете след обяд ще се ориентира от югоизток. Атмосферното налягане леко ще се понижи, но след обяд пак ще се повиши.

В случай че сте решили да обикаляте по планините, имайте предвид, че там ще е доста облачно, ветровито и по върховете мъгливо. На някои места дори ще превали слаб дъжд, а над 220-2300 метра се синоптиците предвиждат сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, а на 2000 метра – около 3 градуса.

Слънчевите лъчи ще зарадват хората, които живеят край морето, но преди обяд. В по-късните часове облачността ще се увеличи, с мерен север-северозападен вятър, който след обяд ще започне да се ориентира от югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 18-19 градусда, а тези на морската вода – 20-21 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Водещи