Голямото нашествие на облаците и дъжда започна 06.04 | 09:10

Максималните температури ще са между 12 и 17 градуса

От Теодора Кокаланова

Днес ще остане облачно, с превалявания от дъжд, по-значителни в Западна България. Вятърът ще е до умерен от изток, по морския бряг и поречието на Дунав - временно и силен и с него ще продължи да нахлува по-студен въздух. Вечерта валежите в повечето райони ще спрат, а вятърът ще отслабне. Максималните температури ще са предимно между 12 и 17 градуса, по-ниски в Северозападна България и североизточните райони около 9-12 градуса.

През следващото денонощие атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде малко по-високо от средното за месец април.

Над планините ще е облачно и ще вали дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин - сняг. Ще духа умерен юг-югоизточен вятър, в Родопите временно и силен, но след обяд ще отслабне, предаде НИМХ. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е 9 градуса, а на 2000 метра - около 3.

По морския бряг ще е ветровито, облачно и ще превалява слаб дъжд. Температурите ще се понижат и ще са без съществен дневен ход. Максималните ще са от 9 по Северното до 11 градуса по Южното Черноморие. Вятърът ще е от изток. Вълнението на морето ще е 4-5 бала. Температурата на морската вода е 8 -10 градуса.

Водещи

Най-четени