Гответе се! Студ, сняг и виелици сковават страната 24.01 | 20:17

Зимата ще настъпи с пълна сила в някои области, където снежната покривка ще стигне 25 сантиметра

От Филипа Тодева

Оранжев код за силен вятър, сняг и поледица е обявен в 12 области в страната за утре. Зимата ще настъпи с пълна сила във Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра и Шумен. В тези области ще се образува снежна покривка 15-25 см, предупредиха метеоролозите от НИМХ при БАН, предаде агенция "Фокус".

Ще духа силен източен вятър, ще има виелици и навявания. За областите Добрич, Варна и Бургас е обявен оранжев код за валежи и силен вятър. Там ще духа източен вятър със скорост до 25-30 м/сек. Вълнението на морето ще бъде 5-6 бала. Ще вали дъжд в количества – до 15-20 л/кв.м

Жълт код за опасност от поледица е обявен за 8 области в страната: София град, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Пловдив. В тези области ще се образува снежна покривка 10-15 см.

В Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали преди обяд ще вали дъжд, след обяд и привечер ще преминава в сняг, с образуване на снежна покривка, до полунощ около 10 см.

Водещи

Най-четени