Зимата идва без покана и по-рано 25.11 | 13:30

Декември ще бъде снежен, студът идва много преди астрономическото настъпване на сезона на 22 декември

От Гергана Златкова

Студен и снежен се очаква да бъде последният месец на годината. Зимата ще дойде много преди астрономическото настъпване на 22 декември, съобщиха от НИМХ. Застудяването ще нахлуе с вятър от северозапад.

Днес облачността временно ще намалее. Около обед от запад отново ще се заоблачава, следобед ще започнат слаби превалявания. Минималните температури ще са между 3 и 8°, по Черноморието – до 10-12°, в София – около 3°.

Вятърът ще се ориентира от запад и ще се усили, чувствително в Дунавската равнина, и с него ще започне да нахлува студен въздух.

Температурите в Северна България и високите котловинни полета бързо ще се понижават и през нощта срещу вторник там дъждът ще премине в слаб сняг.

Ще бъде все още с високи дневни температури, от 8-10° в Северна България до 15° в Югоизточна. И над планините до обяд ще има временни разкъсвания на облачността, но по-късно през деня отново ще се увеличи.

Ще превали сняг. Вятърът ще е силен от запад, по Старопланинското било временно и бурен. Ще започне понижение на температурите.

По Черноморието ще е предимно облачно с временни разкъсвания в ранния следобед. По-късно отново, главно по южното крайбрежие ще завали. Вятърът ще е от запад, по северното крайбрежие умерен.

Най-четени