Карайте внимателно, пътищата на места за заснежени 04.12 | 08:51

В района на Рожен, Пампорово и Превала са необходими вериги

От Елена Кирилова

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура”.

Пътните настилки в страната са предимно мокри, а на местата със снеговалеж са заснежени и частично заледени. Там, където има заледяване, пътищата са обработени - почистени и опесъчени.

Районът от Карнобат до Бургас на автомагистрала "Тракия” е затворен за движение на моторни превозни средства до 15 декември. Движението се пренасочва по път І-6 през Карнобат, Айтос, Ветрен и обратно. Магистрала "Тракия” е мокра, както и автомагистрала "Хемус”.

Извършва се ремонт на осветителната инсталация в тунел "Правешки ханове”. За целта в светлата част на денонощието, движението се затваря в една от лентите за движение и се пренасочва в съседната.

Между км 370+000 до км 373+800 в дясното платно се извършва машинно полагане на асфалтова смес.

На автомагистрала "Марица” пътната настилка е суха. Извършва се изграждане на тръбни водостоци и поради това поетапно ще бъде затварянo едното пътно платно, между км 114 до км 117+345. Движението няма да бъде отбивано.

Златишкият и Твърдишкият проходи са затворени за моторни превозни средства. Забранено е движението на моторни превозни средства над 10 тона през Дюлинския проход.

Троянският проход е временно затворен за почистване. В районите на Рожен, Пампорово и Превала се препоръчва всички моторни превозни средства да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета. Ришкият и Айтоският проходи са почистени от снега. Пътят през прохода Петрохан е почистен и опесъчен.

Водещи