Облечете се добре! Идва страшен студ 26.01 | 07:58

Захлаждането започва от днес, но утре ще е минус 20

От iNews.bg

Температурите днес няма да са кой знае колко ниски, но времето започва да застудява. За утре синоптиците предвиждат сутрешни стойности от минус 20 градуса.

През деня ще е предимно облачно и в отделни райони ще превалява слаб сняг. На места в низините и котловините видимостта ще е намалена. След обяд започва разкъсване на облачността, видимостта ще се подобрява. Ще духа и вятър, но той ще е слаб до умерен.

Максималните температури ще са между минус 3 (София) и 1 градуса (Сандански). Почти в цялата страна дневните стойности ще останат под нулата.

Над планините ще е предимно облачно и мъгливо, на места ще превали сняг. След обяд облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Ще бъде по-студено, с максимална температура на височина 1200 метра – около минус 5 градуса, а на 2000 метра – около минус 9 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, почти без валежи. Ще духа умерен северен вятър и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури на въздуха ще са от минус 2 до 1 градуса, а тези на морската вода - 3-4 гртадуса. Вълнението на морето ще е от 2 до 4 бала.

Водещи