Посрещаме деня забулени в мъгла, но го изпращаме със слънчеви усмивки 10.10 | 07:05

Над по-голямата част от страната ще бъде слънчево - вижте къде

От Теодора Кокаланова

Преди обяд отново на много места в низините и котловините ще бъде с мъгла или ниска облачност, но облачността ще започне да намалява, видимостта да се подобрява и след обяд вече, над по-голямата част от страната, ще бъде предимно слънчево.

Облачно и мъгливо ще остане през целия ден над западните райони от Дунавската равнина. Временно ще се появи слаб източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 19 и 24 градуса, в крайните югозападни райони до 26, в София около 20 градуса. 

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за октомври и през деня слабо ще се понижи, предаде НИМХ. Над планините ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от североизток. Максимална температура на 1200 метра 15 градуса, на 2000 метра около 9-10.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с повече облаци преди обяд и по южното крайбрежие. Ще духа слаб североизточен, след обяд източен вятър. Максималните температури ще достигнат 20 градуса, а температурата на морската вода 18. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Водещи

Най-четени