Предпразнично пътищата в страната са натоварени 30.04 | 18:45

Движението в София вече е спокойно

От Елена Кирилова

Интензивно е движението преди началото на Великденските празници в част от пътните артерии в страната, съобщава агенция "Фокус”.

По-натоварен е маршрутът по главния път Е-79 в област Благоевград. Сериозен е трафикът по магистралите "Тракия” и "Хемус”. Направлението София - Дупница - Благоевград - Кулата е сред натоварените участъци, като на места има въведени ограничения на скоростта.

Движението в София вече е спокойно. То остава по-натоварено единствено в посока изходите към автомагистралите "Хемус” и "Тракия”, твърди началникът на КАТ - София, комисар Богдан Милчев.

Най-сериозният пик на напускащи столицата автомобили днес е бил около 15-16 ч. Тогава са излизали по над 300 автомобила в минута. В обедните часове засилен е бил трафикът в центъра на София, в района на бул. "Ботевградско шосе” и на "Ситняково”. По същото време голямо струпване на автомобили е имало и на бул. "Сливница”, но в момента трафикът там е нормален.

Очаква се трафикът утре (1 май) също да е засилен, но ще бъдат взети мерки за бързо и безаварийно напускане на колите, твърди Милчев.

Ако е необходимо, ще бъдат пуснати зелени вълни по направленията Орлов мост – бул. "Цариградско шосе” – магистрала "Тракия”; Руски паметник – бул. "Цар Борис” – Пернишко шосе; Люлин; бул. "Сливница” до изхода на Околовръстно шосе.

Въпреки че на Централна автогара има голям брой пътници, обстановката остава спокойна, а автобусите са пълни.

По думите на превозвачите, повечето билети са изкушени още преди седмица, въпреки че и сега могат да бъдат открити свободни места.

Само част от автобусите не се движат по разписание, отклоненията са малки. Пуснати са допълнителни автобуси.

Най-четени