Промяна в маршрута на няколко столични автобусни линии 29.06 | 16:29

Променя се маршрута на автобусни линии 3 и 5

От Кремена Бедерева

Променя се маршрута на автобусни линии 3 и 5, съобщават от Столична община.

От 1 юли се променят маршрутите на автобусите по линии с номера 3 и 5 - от селата Пасарел и Лозен. Те ще се движат по маршрут бул. "Цариградско шосе", Площада на авиацията, бул. "Асен Йорданов", бул. "Шипченски проход", ул. "Иван Димитров - Куклата" до автостанция "Гео Милев" - двупосочно.

Автобус 114 ще се движи до "Дружба 1” и "Дружба 2” От 1 юли автобусите по линия номер 114 ще обслужват кварталите "Дружба 1" и "Дружба 2" до спирката на метрото при бул. "Цариградско шосе".

Новият маршрут на автобусната линия се прави с цел улесняване на достъпа на част от живеещите в район "Искър" до метростанцията. Автобусите ще пътуват от последната спирка в кв. "Дружба 2" на автобусна линия номер 88 и тролейбусна линия номер 4 по ул. "Обиколна", бул. "Копенхаген", бул. "Проф. Цв. Лазаров", ул. "Кап. Дим. Списаревски", бул. "Хр. Колумб", бул. "Цариградско шосе" до метростанцията и обратно.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута. От 1 юли се променят маршрутите на автобусите по линии с номера 3 и 5 - от селата Пасарел и Лозен те ще пътуват по бул. "Цариградско шосе", Площада на авиацията, бул. "Асен Йорданов", бул. "Шипченски проход", ул. "Иван Димитров - Куклата" до автостанция "Гео Милев" - двупосочно.

Най-четени