Пускат допълнителни линии на градския транспорт в София за Задушница 25.02 | 08:20

Част от редовните линии до гробищните паркове в столицата ще се движат по делнично разписание

От Георги Георгиев

Допълнителни линии на градския транспорт в София ще бъдат пуснати за Задушница, съобщиха от Столична община. 

На 26 февруари за времето от 8.00 до 16.00 часа ще бъдат разкрити временна трамвайна линия с номер "1А" и маршрут от кв.  "Иван Вазов" до кв. "Орландовци" и временна трамвайна линия с номер "7А" от ж. к. "Борово" до кв. "Орландовци". По делнични разписания ще се движат трамваите с номера 3 и 18.

За времо от 8.00 до 16.00 ч. на 26 февруари се разкрива временна автобусна линия с номер 83А - за гробищния комплекс "Бакърена фабрика" с маршрут - от КП "Бенакс" по маршрута на автобусна линия с номер 83 до ул. "Бели Дунав".

Ще бъде разкрита и временна автобусна линия с номер 108А - за гробищния комплекс "Бакърена фабрика" и с маршрут от ж. к. "Люлин-5" до крайната станция на автобусната линия с номер 85. 

Ще се разкрият и временна линия с номер 18А от автостанцията "Орландовци" до гробищния парк "Малашевски гробища", както и  временна линия с номер 79А от надлез "Надежда", ул. "Константин  Стоилов", бул. "Ген. Д. Николаев", бул. "Вл. Вазов", ул.  "Тодорини кукли", ул. "Река Велека" и по бул. "Вл. Вазов" - 

двупосочно. 

Ще се разкрие и временна линия с номер 86А от автостанцията "Малашевци", по ул. "Резбарска", пл. "Сточна гара",  бул. "Сливница", обратен завой на бул. "Хр. Ботев" - двупосочно.

Ще бъде разкрита и временна линия с номер 90А от автостанцията  "Изток", по бул. "Ботевградско шосе", ул. "Александър Екзарх", ул.  "Река Велека", ул. "Васил Кънчев" до гробищния парк "Малашевци".

Водещи

Най-четени