Пътищата в страната са проходими при зимни условия 28.10 | 05:25

Сняг има на проходите Петрохан и Шипка, както и частично по автомагистрала „Хемус”, като снежната покривка е около 2 сантиметра

От Любомир Тасев

В по-голямата част от страната пътищата са проходими при зимни условия, като на места са мокри, съобщиха за Агенция "Фокус" от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). Настилките на всички автомагистрали е преобладаващо сухи. Сняг има по пътищата на проходите Петрохан и Шипка, както и частично по автомагистрала „Хемус”, като снежната покривка е около 2 сантиметра.

Всички моторни превозни средства да се движат с вериги против боксуване през проходите Рожен, Пампорово и Превала.

Поради мъгла е намалена видимостта до 30 метра в област Търговище и до 100 метра по високите части на Пазарджик и автомагистрала „Тракия”.

Затворени остават проходите Твърдица – Елена и Етрополе – Златица, както и Дюлински за товарни автомобили. Временно затворени поради свличане на земна маса са и проходът Троян – Кърнаре и пътят Девин – Кричим.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над пет тона по пътя Стрелча – Копривщица, над десет тона – през прохода Шипка и прохода Петрохан в района на село Гинци, както и по пътя Сливен – Стара река и Костенец – Самоков, и над 20 тона през Айтоски проход.

Поради ремонтни дейности на автомагистрала „Тракия” между 30-ти и 33-ти километър в посока София работи само ляво изпреварваща лента.

Продължават ремонтни работи на пътя София – Банкя през „Хиподрума” на Околовръстния път на София при кръстовището за квартал „Филиповци”, както и по пътя Нови Искър – Своге между 75-ти и 77-ми километър.

Водещи