Седмицата започва смразяващо студено 23.01 | 07:59

Жълт код за ниски температури важи в няколко области

От iNews.bg

Седмицата започва доста студено. Жълт код за ниски температури е обявен в четири области. Предупреждението важи за Видинско, Врачанско, Монтанско и Плевенско. На повечето места дневните температури ще останат под 0 градуса. Във Видин се очаква стойностите да са минус 7, най-ниските за страната. Най-топло ще е в Сандански, където ще е 5 градуса.

Сутринта над котловините и низините на Западна България,видимостта ще бъде намалена, но ще се подобрява. По-късно през деня над югозападните и планинските райони ще е предимно слънчево, а над останалата част от страната ще се задържи с ниска слоеста облачност. Ще е почти тихо.

Над планините ще е предимно слънчево, с повече облаци над масивите от Източна България. Ще духа слаб, по билата умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0 градуса, а на 2000 метра – около минус 5 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще духа слаб предимно източен вятър. Максимални температури и на въздуха и на морската вода ще са 2-4 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Водещи

Най-четени