Спокойно е по пътищата в последния ден от 2012 г. 31.12 | 10:27

Мъгла намалява до 50 метра видимостта край местността "Харамията" при Варна

От Диана Цветкова

Републиканските пътища са проходими при зимни условия.

Пътните настилки са преобладаващо сухи на места мокри, заснежени или заледени, но се почистват и обработват, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура".

Поради мъгла е намалена видимостта до 50 метра в местността "Харамията" при Варна.

Видимостта е до 100 метра в района на Генерал Тошево и Севлиево и до 150 метра по пътя Слънчев бряг - Обзор,

По магистралите няма затворени участъци. Настилките на магистрала "Тракия", "Хемус" и "Люлин" са предимно сухи, като има и мокри участъци. На магистрала "Марица" настилката е суха.

Затворени са проходите "Златишки", "Върбишки" и "Троянски".

Забранено е преминаването на МПС над 10 тон през проходите "Вратник", "Шипка", "Петрохан", "Твърдишки" и "Дюлински", на който останалите автомобили трябва да са задължително с вериги.

Отворени за всички видове превозни средства са проходите "Айтоски", "Ришки", "Рожен", "Предела", "Превала", "Печинско", "Пампорово", "Котленския", както и Прохода на републиката.

В първия ден на Новата година за времето от 12,00 до 22,00 часа се спира движението на превозни средства с тегло над 10 тона по републиканската пътна мрежа на територията на цялата страна.

Това се прави, за да се облекчи очакваният натоварен трафик в последния празничен ден, когато много хора ще се завръщат от почивка.

Водещи

Най-четени