Студът сковава София! Вторият ден на 2015-а г. ще бъде мразовит 02.01 | 09:59

В Кнежа тази нощ живакът падна до минус 17,3 градуса

От Филипа Тодева

Днес ще има променлива облачност, по-значителна над централните и източните райони от страната. Само в крайните североизточни райони е възможно да превали съвсем слаб сняг.

Вятърът ще е слаб от запад. Максимални температури – В Северна България минус 5°- 0°, в Южна предимно между 0° и 5°, в София около минус 2°. Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за месеца и през деня ще се понижава.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, със слаб северозападен вятър. Максимални температури от 1° до 3°. Температурата на морската вода е 5-7°, вълнението на морето 3 бала.

Над планините ще има променлива облачност. Вятърът ще е умерен до силен от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 6°, на 2000 метра около минус 9°.

НИМХ издаде жълт код за очаквани ниски температури за 4 области на страната - Кюстендил, Перник, София-град и Софийска област.

През изминалото денонощие най-ниската температура, измерена в страната, е в Кнежа – минус 17,3 градуса. Минус 14 градуса са измерили термометрите в Ловеч, Кюстендил и Драгоман. Температурата в Казанлък, Благоевград и Кърджали е била минус 13. В Разград, София, Чирпан и Стара Загора градусите са паднали до минус 12.

Водещи

Най-четени