Ту слънце пече, ту порои ни заливат 27.04 | 09:05

Отново на много места, главно в Западна и Централна България, ще има превалявания

От Теодора Кокаланова

Съществена промяна на времето не се очаква. В по-голямата част от страната ще се задържи със значителна облачност и сравнително хладно, предаде НИМХ. Отново на много места, главно в Западна и Централна България ще има превалявания.

В по-източните райони ще има и времени разкъсвания на облачността. Вятърът ще е слаб, по Черноморието от североизток, в останалата част от страната от изток. Температурите ще са с градус - два по-ниски и максималните ще са между 15 и 20 градуса.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца. Над планините ще се задържи облачно, в по-високите части мъгливо. От време на време ще превалява. Вятърът по билата ще е умерен, от югоизток. Дневна температура на 1200 м.н.в около 9 - 10 градуса, на 2000 м около 5. 

По Черноморието ще е предимно облачно, почти без валежи. По-крайбрежието ще духа слаб, североизточен вятър. Максимални температури ще достигнат 15 градуса. Температурата на морската вода вече е 14-15 градуса, а вълнението ще е слабо 2-3 бала. 

Водещи

Най-четени