Урок по етикеция: Как да поставим правилно приборите си в чинията? 14.03 | 10:03
Трябва да разчитаме езика на приборите

Етикетът на масата е подценявано умение. Важно е да се чувстваме на място, както вкъщи, така и в изискан ресторант.
За целта трябва да овладеем езика на приборите и правилното поставяне в чинията им. Това е един вид невербално общуване със сервитьора. Трябва да знаем, че поведението като клиент не е по-малко важно от поведението като персонал.
Малко известен факт е, че поставянето на приборите в определена позиция, е сигнал към персонала и шеф-готвачите.
Целият урок по етикеция може да видите в Kulinar.bg.
Водещи
-
Радостин Василев: Очакваме цената на крайния потребител на горивата да се повиши
Действията на Доналд Тръмп засягат България в негативен план – и по отношение на националната...
23.10 | 14:00
-
Нивото на субективна бедност в ЕС спадна през 2024 г. до 17,4%, но се покачи в България до 37,4%
Това показват данните на Евростат
23.10 | 13:29
-
Проектобюджетът за 2026 г. ще бъде внесен в НС до края на месеца
Това каза Теменужка Петкова, но не коментира конкретни параметри
23.10 | 13:24
Най-четени
-
Спаси София: Ако картелът с боклука е проблем, защо таксиметровият картел не е?
„Ако ни е проблем картелът за боклука, защо не ни е проблем картелът при такситата?“, попита...
23.10 | 11:15
-
Проф. Кантарджиев подчерта, че е важно хората да се подготвят за сезона с няколко прости стъпки; грипът е близо
„До момента бяхме по-надолу в сравнение с миналата година, но сега случаите се увеличават“,...
23.10 | 10:45