Воеводите на протест срещу Синята зона в София 13.08 | 15:26

Няма нужда от платено паркиране за живеещите в центъра, смятат от ВМРО

От Филипа Тодева

Нужда от платено паркиране за живеещите в центъра на София няма. Има нужда от протестни акции, след като Столичният общински съвет иска да въведе дискриминационни промени в Наредбата за паркиране.

Такова е становището изразява заместник-председателя на ВМРО и общински съветник в София Ангел Джамбазки, във връзка с обявените масови протести на софиянци срещу решението на управляващото мнозинство в СОС, съобщава пресцентърът на партията.

От ВМРО заявяват, че подкрепят недоволството на гражданите и организираните от тях протести срещу разширението на зоните и увеличението цената за паркиране в т.нар Синя зона в столицата. След като правата на хората се нарушават безцеремонно и тенденциозно, ние, гражданите, сме принудени да излезем и да настояваме за справедливо отношение, коментира Джамбазки.

Преди месеци общинският съветник на ВМРО внесе доклад в СОС, в който настоява това увеличение да бъде отхвърлено като необосновано и необмислено.

В знак на протест преди дни, Ангел Джамбазки върна служебната си карта за безплатно паркиране в Синята зона.

Воеводите са решили да провеждат протести пред Столична община по време на редовните заседания. Те ще започнат през есента, когато работата на общинските съветници ще се възобнови.

 

Водещи

Най-четени