Военните продължават да помагат на бедстваща Мизия 04.08 | 14:32

Вертолети "Кугър" са в готовност в случай на нужда

От Лазар Тодоров

Военнослужещи от Сухопътните войски в Плевен и Белене продължат да помагат на бедстващите хора в гр. Мизия, съобщиха от Министерството на отбраната.

Спасителните дейности в района продължават след огромните наводнения, случили се през изминалите дни. В дейностите през изминалото денонощие са се включили 74-ма военнослужещи с 18 машини автомобилна, инженерна и специална техник, които са изпълнявали задачи по издирване и евакуация на пострадали и бедстващи хора в наводнените квартали.

С помощта на четири лодки и високопроходима техника пострадалите са били транспортирани до безопасни места. Военните са проверили два квартала в града и съвместно с органите за пожарна безопасност и защита на населението са евакуирали повече от 150 души.

Спасителните дейности продължават, като при необходимост военните имат готовност да изпратят на помощ и вертолети "Кугър" от авиобазата в Крумово.

По искане на областния управител на Пловдив са изпратени специализирани екипи за оценка на обстановката в с. Първенец. В гр. Своге, след оценка на ситуацията, от днес специализирано военно формирование ще започне изграждане на понтонен мост над река Балийска.

Водещи

Най-четени