Драматична победа на ВК "Доростол" остави силистренци в борбата за волейболния ни елит 23.03 | 09:11

Силистренските волейболисти нанесоха първа загуба на пазарджишкия „Хебър“ във Висшата лига

От Ивайло Ангелов

Пред препълнената зала на Езикова гимназия "Пейо Яворов" в Силистра мъжкият отбор на "Доростол" Силистра надигра в емоционален двубой с 3:2 гейма отбора на ВК "Хебър"( Пазарджик ). По този начин силистренци изравниха финалната серия като третият решителен мач ще се играе в събота - на 25 март от 18:00 часа в Пазарджик.

Воденият от Димитър Миланов отбор на "Доростол" започна по-добре и успя да поведе с 2:0 гейма, а в третата част набра хубава преднина. И когато домакините предвкусваха успеха с 3:0 гейма, гостите от Пазарджик се разиграха и след ключови изпълнения на Станислав Петков (включително 2 аса) отборът има успя да намали изоставането си. Играта в четвъртия гейм доведе до преднина от 18:11 за "Хебър”, но домакините съвсем не се бяха отказали и успяха да изравнят до 21:21. В края обаче пазарджиклии успя да се наложи след 25:23 и да вкара двубоя в тайбрек.

В решителния пети гейм "Доростол” започна по-добре и подкрепяни от своите верни фенове силистренци дръпнаха с 8:4. Този аванс им позволи да запишат победа и да нанесат първа загуба на "Хебър” през този сезон във Висшата лига.

Водещи