Все повече зачестяват случаите на силни и изненадващи турбуленции във въздуха. Ето защо 31.05 | 09:45

Проучвания показват, че 60% от хората, пътуващи със самолет, изпитват страх от тях.

От iNews.bg

Все повече зачестяват случаите на силни и изненадващи турбуленции във въздуха. Проучвания показват, че 60% от хората, пътуващи със самолет, изпитват страх от тях.

"Турбуленциите могат да се разделят на две основни групи - предвидима и непредвидима. Преди всеки полет има разбор или брифинг, съответно екипажът е запознат с очакванията ни затова дали ще има турбуленция по пътя. По този начин екипажът е подготвен предварително за местата, на които има вероятност самолетът да попадне в турбуленция", това каза Александър Богоявленски - авиожурналист и пилот в "Денят започва".

Александър Богоявленски беше категоричен, че всеки един пътник е задължен да слага предпазния си колан по време на полет, което осигурява по-голяма сигурност и защита, при евентуално попадане в турбуленция.

"Независимо дали свети сигнализацията за поставяне на колани, във всеки момент, в който сте седнали на седалката си в самолета, коланите следва да бъдат закопчани", допълни още той.

Въпреки темата за опасностите около пътуването със самолет, пилотът обясни, че все пак това остава най-сигурният и безопасен вид транспорт в света.

"Не би трябвало да има притеснения, просто всеки трябва да спазва правилата и указанията, но не всеки път всичко може да бъде предвидено предварително", обясни още Александър Богоявленски.

Водещи

Най-четени