Георги Иванов се класира на финал на световното в зала 07.03 | 12:53

Българинът записа пети резултат в квалификациите

От iNews.bg

Най-добрият ни лекоатлет Георги Иванов се класира за финала в тласкането на гюлле на Световното първенство по лека атлетика в зала в Сопот (Полша).

Българинът завърши на пето място в квалификациите след като постигна 20,45 метра. С този опит той попадна сред най-добрите осем, които ще разпределят медалите тази вечер. Нормата в квалификациите бе 20,70 метра, но само трима състезатели успяха да я преминат.

Най-силен резултат даде световният шампион на открито от Осака 2011 и Москва 2013 Давид Щорл (Германия). Той хвърли гюлето на 21,24 метра в третия си опит.

Защитаващият титлата си в дисциплината на закрито от Истанбул 2012 и Райън Уайтинг (САЩ) постигна 20.75 метра и покри квалификационната норма още в първия си опит. Именно Уайтинг е лидер в световната ранглиста за сезона с 22.23 метра. Аржентинецът Херман Лауро пък завърши с 20.73 метра от втория си опит.

Четвъртата позиция остана за олимпийският Томаш Майевски (Полша), който постигна резултат от 20,60 метра. На пето място е българинът Георги Иванов в компанията само на световни шампиони и рекордьори.

Изненадата в квалификациите бе отпадането на вторият в световната ранглиста за сезона Кърт Робъртс (САЩ). Той направи два фаула,а в третия опит постигна 20,17 метра. Финалът е довечера от 21:05 часа.

Водещи

Най-четени