Дженифър Лопес е най-влиятелната знаменитост в света 17.05 | 09:55

Певицата пребори конкуренцията на Лейди Гага и Опра Уинфри

От Елена Кирилова

Дженифър Лопес оглави годишната класация на списание Forbes на 100-те най-влиятелни знаменитости в света, предаде Reuters.

Певицата успя да пребори сериозната конкуренция в лицето на Лейди Гага и Опра Уинфри.

42-годишната звезда, която успя да се издигне от родния си Бронкс, Ню Йорк, до една от най-харесваните певици в света, изненадващо скочи директно от петдесето на първо място в класацията.

Това се дължи на факта, че въпросният списък със знаменитости се базира на данните за приходите на звездите, на това колко често популярните личности са били обект на медийно внимание и на популярността им сред феновете.

Forbes оцени приходите на Лопес от последните 12 месеца и стигна до невероятната сума от 52 млн. долара. Дженифър си спечели и постоянно място място в медийното пространство, след като стана съдия в популярното телевизионно шоу "American Idol”. Освен това тя пусна своя линия от дрехи, има собствена марка парфюм и милиони последователи в Twitter и Facebook.

Наскоро певицата съобщи, че й предстои световно турне заедно с Енрике Иглесиас.

Второто място в класацията остана за Опра Уинфри, която в момента среща доста трудности с телевизията си OWN TV. Миналата година водещата сложи край на шоуто си "The Oprah Winfrey Show” след 25 години в телевизионния ефир. През изминалата година обаче Опра  може да се похвали с 165 млн. долара, които е спечелила.

Канадската поп звезда Джъстин Бийбър заема трета позиция, където и дебютира миналата година. 18-годишната знаменитост е спечелила 55 млн. долара, твърдят от списанието. В последните 12 месеца Бийбър се е превърнал в сериозен инвеститор, в чието портфолио влиза и музикалната стрийминг услуга Spotify.

Поп звездата Риана се появи за първи път в класацията със своите 53 млн. долара. През изминалата година тя издаде изключително успешните хитове "We Found Love” и "Talk That Talk” и сключи няколко доходоносни сделки с Nivea и Vita Coco.

Лейди Гага слезе с пет места надолу в класацията и в момента е пета, докато Бритни Спиърс се завърна в списъка под номер шест. Седмото място остава за Ким Карадашиян и нейните 18 млн. долара. Това е най-малката сума, попаднала в Топ 10, но позицията на звездата се дължи на огромното медийно внимание, което бе предизвикано от сватбата и развода на Ким.

Кейти Пери остана осма, а девети е Том Круз, който пожъна успех благодарение на новия филм от серията "Мисията невъзможна”. Последен в престижните първи десет места се нарежда режисьорът Стивън Спилбърг, който е спечелил 130 млн. долара през последната година.

Водещи

Най-четени