Арестантите в Ботевград ще търкат нови-новенички нарове 29.11 | 16:32

Районното управление на полицията в Ботевград има реновиран арестен блок

От Диана Цветкова

Арестният блок на Районното управление на полицията в Ботевград е изцяло реновиран. Със 71 616 лева, отпуснати от бюджета на МВР са модернизирани помещенията за задържане и сега те отговарят на европейските стандарти.

Обновеният арест бе открит от зам.-министъра на вътрешните работи Веселин Вучков и директора на ОДМВР-София комисар Николай Николов.

Зоната за задържане е на площ от 153 кв.м, оборудвана е със система за видео наблюдение, алармена инсталация, пожароизвестяване и паник бутони и е изградена с минимален достъп на външни лица, отбелязват от областната дирекция на МВР-София.

Арестният блок се състои от четири помещения за задържани лица, стая за разпити и разпознаване, помещение за съхранение на веществени доказателства и склад. Прозорците са обезопасени, а вратите са с надеждна конструкция и защита от разбиване и вандализъм.

По план модернизацията на ареста е трябвало да струва 92 000 лева, като с икономисаните

малко над 20 000лв. са извършени други неотложни ремонти.

Това е третото районно управление на територията на Софийска област, чийто арест е изцяло реновиран. В края на миналата година беше напълно ремонтиран арестният блок в гр. Самоков, а в началото на тази година – в гр. Годеч.

Как изглеждат новите помещения за задържане може да видите в галерията тук.

Водещи

Най-четени