Библиотеките в Община Карлово с модерни информационни центрове 19.01 | 19:40

Три библиотеки на територията на общината се снабдиха с модерни компютри

От Георги Георгиев

Кметът на Община Карлово Найден Найденов откри новия информационен център към Градската библиотеката в Карлово – част от системата информационните центрове на територията на общината, създадени по програма "Глобални библиотеки”

Центровете са разположени в библиотеките на градовете Карлово, Баня и Калофер. В тях на разположение на гражданите ще бъдат настолни преносими компютри с достъп до интернет, мултифункционални устройства и мултимедийни приложения, съобщиха от местния пресцентъра на общината.

Чрез изграждането на тези центрове цели по-широк достъп до образование и по-добра комуникация на гражданите и по-специално на хората с ограничени възможности.

Проектът "Българската библиотека – място за достъп до информация и комуникация за всеки” на програма "Глобални библиотеки” е финансиран от фондация "Бил и Мелинда Гейтс” в партньорство с Община Карлово.

Церемонията по откриването на новия информационен център бе водено от София Бановска – директор на Градската библиотека, а ученици от СОУ "Христо Проданов” направиха демонстрация и запознаха присъстващите с възможностите му.

Следващият етап на проекта предвижда обучение на библиотекарите, които от своя страна ще помагат и обучават бъдещите потребители на Информационния център.

Водещи

Най-четени