Българинът развързва кесията и дарява за пострадалите, депутатите – също 25.06 | 13:55

Събраните дарения до момента са 460 хил. лв. Председателят на БЧК Христо Григоров очаква сумата да надмине половин милион лева

От iNews.bg

Дарените до момента средства за пострадалите от наводненията възлизат на 460 хиляди лева, но се очаква сумата да надмине половин милион след дарението, което БСП направи, информира председателят на БЧК Христо Григоров. Социалистите са предоставили на доброволческата организация 30 хиляди лева.

От днес и парламентът се включва в дарителската акция на БЧК. В сградата на Народното събрание са поставени две кутии за събиране на средства, предаде БТА. Председателят на парламента Михаил Миков, заместник-председателят Мая Манолова и председателят на БЧК Христо Григоров бяха сред първите, които подкрепиха кампанията, като пуснаха по 50 лв.

Миков благодари на БЧК за всичко, което прави за пострадалите и което прави вече повече от 136 години. По думите му дарителската акция в парламента е още един знак към всички български граждани.

"В конкретния случай не е толкова важно колко пари са събрани, важно е, че българският народ отново показа една огромна съпричастност, извади най-доброто от своята ценностна система – да бъде съпричастен и милосърден", подчерта Григоров.

БЧК е активирал кратък номер 1466 към всички мобилни оператори за набиране на финансови средства чрез изпращане на благотворителни SMS-и на цена 1 лев.

"Нека това е пример за политиците, да видят, че когато народът, корпоративният сектор се обединят в името на някаква идея, резултатите са положителни. Време е и те да си стиснат ръцете, за да може България да тръгне в посока, подкрепена от всички нас", отбеляза председателят на БЧК.

Водещи

Най-четени