Вълнуващата история на 5-годишния готвач, който не може да яде 12.11 | 12:46

Момченцето е с много тежко заболяване

От Лазар Тодоров

Възприемаме храненето като нещо съвсем естествено. Не обръщаме внимание на факта, че сме щастливци, че можем да ядем по съвсем нормален начин.

Случаят не е такъв обаче с 5-годишния Тео. Момченцето обожава да готви и пече сладкиши, които никога обаче не е опитвало.

Тео Карни е роден с рядко заболяване, което не му позволява да яде стандартна храна, защото организмът му не може да я обработи. Вместо това момченцето приема течност с хранителна стойност, която се влива директно в стомахчето му чрез тръба.

Въпреки това малкото англичанче, което миналата седмица празнува своя пети рожден ден, приготвя цели две торти за повода – една истинска, с която да почерпи приятелите си, и една реплика, която да запази за себе си, за да си спомня за отминалия весел празник.

"Това, че той самият не може да яде, не означава, че не трябва да празнуваме рождения му ден по традиционния начин. Важни са ритуалите. Пяхме и духахме свещички. Той обожава да приготвя торти и не му пречи, когато другите около него ядат", споделя пред Daily Mail Верити, майката на Тео.

Как се справя детенцето със страшната болест и откъде идва желанието му да приготвя сладкиши вижте в Jenite.bg.

Водещи

Най-четени