Горнооряховци събират дрехи и книги за децата в приюта в Нови хан 14.10 | 09:03

Приютът на отец Иван се нуждае от 250 кубика дърва и около 60 т въглища за зимата

От Кремена Крумова

Благотворителна акция организира горнооряховското сдружение "Човеколюбие" за децата от дома за сираци в Нови хан към манастира "Св. Троица" на отец Иван. Бяха събрани много дрехи, обувки, книги, храни и др. Те ще бъдат предоставени на малчуганите идната сряда, съобщи Събка Стоянова, председател на сдружение "Човеколюбие".

"Ние вече се обадихме на отец Иван и той ни очаква. А поводът за благородния ни жест е петата годишнина от създаването на организацията ни. В нея се включиха активно членовете ни и гражданите на Горна Оряховица, за което им благодарим", каза още Стоянова.

Отец Иван вече каза, че приютът му се нуждае от 250 кубика дърва и около 60 тона въглища за зимата. Оказва се, че парното е развалено. Има нужда и от хранителни продукти, съобщи още отецът.

В същото време тече и национална дарителска кампания за набиране на средства за построяването на нов, модерен приют. Към 9 октомври т.г набраните чрез sms-и и по банков път средства възлизат на 35 957,50 лева. Дарителите са както физически, така и юридически лица, съобщава официалният сайт на кампанията.

"Да построим нов дом за децата на отец Иван” е кампания за набиране на средства за построяването на нов приют за над 70 деца и възрастни.

В момента в манастирския комплекс на отец Иван живеят 76 деца (от тях 4 учащи - над 16 години), 29 майки и 56 възрастни хора. Постройката е незаконна и предстои да бъде разрушена след построяването на новия законен комплекс.

Кампанията се осъществява с подкрепата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и лично под патронажа на министър Лиляна Павлова и Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД).

Водещи

Най-четени