Градската част се превръща в мечтано място за отдих 09.07 | 11:10

Монтират нови пейки и съоръжения за отпадъци в парковите пространства

От Теодора Кокаланова

Благоевград безспорно е един от най-привлекателните и предпочитан сред туристите град за отдих и почивка в Югозападна България.  

Инициативата "Благоевград - това си ти" осигури 195 нови пейки кошчета за отпадъци в града. Голяма част от парковото оборудване вече е монтирано, а безплатният посадъчен материал е засят, съобщиха от пресцентъра на общината.

Много граждани в различни райони на областния център са боядисали пейките и са ги аранжирали с различни видове цветя. По този начин са обособили кът за отдих и почивка, както за живеещите там, така и за почитателите на разходките из природата, решили да посетят Благоевград.

Целта на инициативата на общинското ръководство е градът да стане по-добро и красиво място за живеене.  Кампанията започна на 14 април, като за пейки, кошчета и райграс можеха да кандидатстват всички граждани.

Единственото условие бе мястото, предвидено за облагородяване, да бъде публично и със свободен достъп за всички. От общината са убедени, че по този начин ще привлекат и по-голям брой туристи, които ще останат очаровани от градчето, предаде БТА. 

 

Водещи