Коледен благотворителен базар помага на деца и възрастни 11.12 | 13:32

Средствата от ръчно изработените подаръци ще подпомогнат хора в неравностойно положение

От Гергана Златкова

Седемнадесетият пореден коледен базар на международната благотворителна организация "Марш на любовта" ще се проведе на 15 и 16 декември в Арт галерията на хотел "Шератон" в София.

Както всяка година, посетителите ще имат възможност да изберат подаръци сред голямо разнообразие от ръчно изработена коледна украса, сувенири, картини, бижута, свещи и други изненади, подготвени в празнични опаковки с артистичност и любов.

Събраните средства ще бъдат използвани изцяло за подпомагане на деца, лишени от родителска грижа, възрастни хора и други нуждаещи се, за които фондацията се грижи целогодишно.

От седем години "Марш на любовта" поддържа кухня за бедни, която всеки ден осигурява топла храна за социално слаби на територията на община Угърчин. Благотворителната организация е обзавела и два зъболекарски кабинета, в които се предоставя безплатно лечение на нуждаещите се.

През април тази година доброволци от фондацията се погрижиха за градинката в междублоковото пространство на улица "Юнак" в кв. Белите брези в София да се преобрази заедно с пролетта.

"Надяваме се този пример да помогне за формиране на трайна нагласа в обществото ни, насочена към повече чистота и подреденост", казаха доброволците.

Коледните и великденските базари на "Марш на любовта" се провеждат всяка година по едно и също време в Атина, Солун и София. Фондацията развива своята дейност в България повече от 14 години, а нейни представителства има в Италия, Франция, Бразилия и Гърция.

Чрез своите програми "Марш на любовта" подпомага основно деца, лишени от родителска грижа, както и бедни възрастни хора. Дейността на фондацията е основана изцяло на доброволен принцип и нито един от нейните сътрудници, включително и административният персонал, не получава заплащане, а събраните средства се използват единствено за подпомагане на нуждаещите се.

Коледният благотворителен базар ще бъде отворен за посетители от 10 до 20 ч. и по традиция ученици от музикалното училище "Любомир Пипков” ще изпълнят класически музикални творби по време на събитието.

Водещи

Най-четени