Кучета помагат на деца със специфични потребности 09.05 | 14:33

"Сдружение Азбукари" организира специална демонстрация с обучени кучета от породата Кане Корсо Италиано

От Елена Кирилова

"Сдружение Азбукари” организира на 11 май от 13 ч. демонстрация на способностите на кучета да играят и помагат на деца, включително и на такива със специфични потребности, съобщават от организацията.

Събитието ще се проведе броени дни преди началото на Детския фестивал "Вярвам в теб”, а демонстрацията ще бъде направена от Клуб Кане Корсо България.

Посетителите ще могат да видят една от най-атрактивните и бързо набиращи популярност породи кучета в света - Кане Корсо Италиано. Експертите твърдят, че тези животни са особено грижовни и внимателни към малчуганите и никога не биха наранили дете. Освен това те старателно ги закрилят и защитават от посегателства.

Взаимоотношенията с животните възпитават у детето правилен мироглед, като развиват чувството му за отговорност, сочат модерните психологически изследвания.

Ето защо сдружение "Кане Корсо Клуб България”  работи усилено в посока развитие на специфичните качества на породата, сред които и работата с деца със специфични потребности.

Инициативата е включена в събитията, които предхождат фестивала "Вярвам в теб”. Той ще се проведе на 1 и 2 юни в Южния парк в столицата. Фестивалът ще започне с откриването на първата у нас комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение, която е адаптирана и за деца със специфични потребности.

В рамките на фестивала малчуганите ще могат да покажат своите артистични и спортни таланти. Входът за събитието е свободен.

Водещи

Най-четени