Над 400 деца реализираха зелени идеи в училище 24.04 | 15:46

Инициативата премина през четири града в страната

От Мартина Панайотова

Над 400 деца се включиха в инициативата "Зелена идея в училище" и спомогнаха за създаването на 4 овощни градини в училищните дворове.

Проектът се осъществява съвместно с Оперативна програма "Околна среда 2007 – 2013 г.” има за цел да облагороди местата, на които децата играят и спортуват, като ги освежи с повече зеленина и растения.

Тазгодишната инициатива премина през четири български училища – в София, Панчарево, Дупница, а накрая завърши с много детски усмивки в Начално училище "Христо Ботев” в град Бяла Слатина, където децата от първи до четвърти клас заедно със своите учители засадиха овощни дръвчета в двора на училището си.

Учениците посрещнаха "Зелена идея в училище” с песни, много радост и желание да направят двора още по-красив и зелен. Още по-голяма мотивация им даде изненадата, която получиха от екипа на "Революция Z” – постери, подписани от любимците им Aни, Тино, Боби и Фипо

Инициаторът на участието на НУ "Христо Ботев” в кампанията - учителят Христо Русинов сподели, че по традиция заедно с децата полагат грижи за цветните лехи в училищния двор. Овощната градина в двора ще възпитава децата на любов и грижа към природата.

Директорът на училището Елка Йорданова получи специална грамота от Спиридон Александров от Управляващият орган на ОПОС. 

Водещи

Най-четени