Садят нови дървета и цветя в София 14.10 | 17:37

Набляга се на по-устойчивите видове, както и на луковични цветя

От Олга Андреева

Част от столичните булеварди от тази есен ще се радват на нови дървета. През ноември ще започне засаждането на дървета по част от столичните булеварди "Мария Луиза”, "Скопие”, "Габрово”, "Васил Левски”, "Цар Освободител”, "Христо Смирненски”, "П. Ю. Тодоров”, по ул. "Раковски”.

Засаждат се по компактни като форма и устойчиви видове като кълбовидна акация, чинар, кълбовиден шестил и шетил с пирамидална форма, липа, кестен, бреза.

От днес, 14 октомври, започна и подрязване на короните на червения дъб по бул.”Цар Освободител” в участъка от ул.”Сан Стефано” до бул.”Васил Левски”, съобщи Столична община. Целта на резитбата е повдигане и оформяне на короните на дърветата.

Този месец в представителните паркове на София започна и засаждането на нови есенно-пролетни цветя. Поставят се луковични цветя – лалета, нарциси, зюмбюли, както и есенните незабравки и теменужки.

Есенни хризантеми са засадени на цветната фигура "Герб на София”, в градинката при паметника на Опълченците, градина "Чайка”, в "Южен парк”.

Обновяването на цветята трябва да приключи до края на ноември.

Водещи

Най-четени