Не се притеснявайте за здравето си на плажа. Вече има къде да се лекувате 29.05 | 16:26

Медиците ще работят от 1 юни до 30 септември всеки ден от 8 до 18 часа

От Лазар Тодоров

Не се притеснявайте за здравето си на плажа, вче има къде да се лекувате. Във Варна вече са разкрити медицински пунктове на 26 плажа. Това стана ясно от думите на д-р Иван Иванов, управител на  диагностично-консултативния център "Св. Клементина", който осигурява обслужването на летовниците.

Съгласно договорите с концесионерите медицинските екипи ще работят от 1 юни до 30 септември, всеки ден от 8 до 18 часа. Всички пунктове са ремонтирани и оборудвани с нужната апаратура и консумативи, допълва БТА.

Медикът посочи, че медицинските екипи са преминали през обучителни курсове и имат сертификати за оказване на помощ при водни инциденти.

В тях са включени общо 48 специалисти – 10 лекари реаниматори, 3 фелдшери и 35 медицински сестри. За сигурността на плажуващите се грижат и три оборудвани реанимобила.

Д-р Иванов припомни, че дежурствата на колите са започнали още на 15 май, като задачата им е била да осигуряват медицинско обслужване основно в курортите Златни пясъци и Св. Св. Константин и Елена.  

Водещи

Най-четени