С анкета софиянци избират 10 нетрадиционни забележителности 25.07 | 16:16

Нетрадиционните забележителности на столицата ще бъдат събрани в книга

От Лазар Тодоров

Туристически гид с 19 нетрадиционни забележителности в столицата ще бъде изработен по проекта "19 до 19-та", обявиха неговите авторите от Центъра за европейски и международни изследвания (ЦЕМИ).

Партньор в проекта е столичният район "Витоша". Той е на стойност близо 19 хил. лв., 90%, от които са осигурени от програма "Европа" на Столичната община, а другите 10 на сто са собствено финансиране.

Проектът е с продължителност пет месеца и ще приключи през октомври. Основната цел на проекта е да подпомогне разкриването на потенциала на София като кандидат за Европейска столица на културата през 2019 г.

От ЦЕМИ искат да представят интересни обекти, които не фигурират в типичните туристически гидове. Примери за това са изрисуваните с графити електрически табла в центъра на София.

Подбирането на типа забележителности ще става чрез анкети, които ще се разпространяват от есента в специални шатри на различни места в столицата, допълва БТА.

Туристическият гид трябва да бъде отпечатан през есента в тираж от 2500 броя, които туристите ще могат да открият в Туристическо-информационния център на Столичната община, по летища, гари и други обществени места в столицата.

Водещи

Най-четени