Смелият Марио бе награден за храбростта си 14.12 | 16:46

Кметът на Белоградчик Борис Николов му подари фотоапарат

От Владислав Рашков

14-годишният Марио Тихомиров - възпитаник на Дома за деца, лишени от родителски грижи "Надежда" в Белоградчик, който рискува живота си, за да спаси 8-годишния Мишо Мишев, бе награден за геройското си поведение, съобщава БТА.

Малкият Мишо беше паднал в четириметрова пропаст в скалите около град Белоградчик. Марио се притече на помощ на бедстващото момче, след като чул деца да викат за помощ.

След като му обяснили, че паднало между скалите до Летния театър "Гъбите", осмокласникът не се поколебал и отишъл на бегом към мястото на събитието.

Марио влязъл между скалите и взел на гърба си Мишо. След като го извадил от пропастта, той продължил да го носи цели два километра. След това Марио спрял кола на път, който достигнал, и сложил Мишо на задната седалка. Мишо Мишев се оказал със сътресение на мозъка в болницата в Монтана.

Заради смелостта си Марио Тихомиров получи много подаръци. Той бе посрещнат като истински герой в РПУ-Белоградчик заедно с всичките 35 деца.

Неговите подвизи донесоха спортни екипи и пособия на Дома, дарени от ОД на МВР-Видин. Кметът на Белоградчик Борис Николов подари на Марио фотоапарат.

Малчуганите с интерес разгледаха бойните оръжия в РПУ - Белоградчик.



Водещи

Най-четени