Студенти от 19 държави се дипломират в Американския университет 11.05 | 13:02

Дипломирането на 258 студенти е насрочено за неделя

От Елена Коцева

Студентите от Випуск 2011 на Американския университет в България (АУБ) ще хвърлят шапки в неделя пред погледа на Ким Кембъл, първата жена - премиер на Канада, известна също като забележителен дипломат, писател и политик.

Н. Пр. Ким Кембъл ще бъде почетен оратор на церемонията. Церемонията по дипломирането на седемнадесетия випуск на АУБ ще се състои на 15 май 2011 г. (неделя) от 10.00 часа на централния площад в Благоевград, информира БТА.

В неделя 258 студенти от 19 държави ще получат дипломи пред родителите си, преподаватели, общественици, представители на правителствения и неправителствения сектор и бизнеса. В церемонията ще участват и 25 студенти от осмия випуск на магистърската програма по "Бизнес администрация" за ръководни кадри на АУБ в София.

От тазгодишните абсолвенти 68% завършват висшето си образование в АУБ с две специалности - възможност, която предоставя традиционното американско образование liberal arts. "Бизнес администрация" е най-предпочитаната специалност сред завършващите (39 на сто).

 В тази класация следват специалностите "Политически науки и международни отношения" и "Икономика". Около 40 на сто от завършващия випуск са чужденци, 60 на сто - българи, а съотношението мъже - жени е 50 на 50.

Водещи

Най-четени