Ученици тренират знанията си онлайн 19.01 | 12:58

„Овергаз“ ще помага на ученици на онлайн платформа

От Елена Коцева

"Овергаз" е разработил онлайн платформа за ученици. Тя ще помага на младежите от 5 технически гимназии в страната да се развиват професионално.

Участници в  проекта са всички ученици от 8 до 12 клас от специалността "Газова техника” в професионалните гимназии в Кюстендил, София, Русе, Стара Загора и Ямбол.  

На платформата участниците могат да попълват онлайн тестове, да споделят опит и впечатления в интернет форум, да четат за различни инициативи, в които могат да се включат, както и да намерят допълнителни материали за подготовка.

На сайта на "Овергаз" всеки ученик получава индивидуален профил, в който ще се вписват неговите резултати. 

Участието в платформата на фирмата ще дава възможност и за бъдеща професионална реализация, тъй като нивото на знания и постижения ще бъде оценявано.

Младежите с най-висока комплексна оценка получават възможност да станат стипендианти или да постъпят на работа в компанията, след като завършат средното си образование. 

Специалисти от "Овергаз" ще проследят развитието на младежите, ще подпомагат тяхната професионална и личностна реализация с различни проекти – спорт, лидерство, предприемачество, образование, изкуство и др. Специално създадена система ще оценява потенциала на участниците, ефективността на програмите и методите на преподаване и подготовка.  

С този нов проект компанията цели да осигури отлично подготвени газови техници за нуждите на разрастващия се пазар в страната.

 

Най-четени