Фармацевти обсъждат добри практики с колеги от чужбина 08.10 | 23:00

Българските фармацевти ще имат възможност да обменят опит с водещите чуждестранни специалисти

От Силвия Стоядинова

Български фармацевти ще имат възможност да обменят опит с чужди специалисти по време на форум, който ще се състои на 26 октомври в столичния хотел "Кемпински". Там ще бъдат представени успешните бизнес практики на водещи компании от сектора като Софарма, Рош България, ГлаксоСмитКлайн, Сервие Медикал, Санофи Авентис, Софарма Трейдинг, Астра Зенека, Стинг и Либра.Организаторите ще покажат различните гледни точки на участниците във фармацевтичния бизнес. Гости ще бъдат български лектори, управляващи чуждестранни компании, чужденци, както и водещи български компании от фармацевтичната индустрия.

В момента аптекарският бизнес у нас е един от силно засегнатите от кризата, като страда и от куп други проблеми и неуредици. По последни данни на Асоциацията на собствениците на аптеки около 400 са фармацевтичните пунктове затворили от началото на годината заради икономическата криза.

Очаква се и още 4000 души да останат без работа през зимните месеци, заради наредба, която ще влезе в сила на 23 декември. След приемането й в аптеките няма да могат да работят служители, които не са фармацевти, дори и ако продават само козметични продукти.

Забавянето на плащанията от страна на здравната касата към аптеките и липсата на инвестиции в някои от тях са другите водещи причини за масовите фалити.

Водещи

Най-четени